Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κοτόπουλο με πληγούρι

Το «εθνικό» φαγητό των Ποντίων, αγαπημένο κάθε πόντιας νοικοκυράς!

Υλικά
για 4 άτομα

- 1 κοτόπουλο
- 2 φλιτζάνες πλιγούρι πλυμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι


Διαδικασία

Πρώτα, βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατόνερο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Δεν πετάμε το ζουμί του γιατί θα μας χρειαστεί στη μαγειρική μας.

Μετά ετοιμάζουμε το πλιγούρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστεί. Περιμένουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και ρίχνουμε το πλιγούρι.

Ανακατεύουμε καλά, για να μην αρπάξει, θέλουμε να πάρει χρώμα και να είναι σπυρωτό. Προσθέτουμε το ζουμί από το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και το κοτόπουλο σε κομματάκια. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και πριν τελειώσει το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά του και να φουσκώσει. Το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς κοτόπουλο. Τρώγεται με γιαούρτι ή αριάνι δηλαδή ξινόγαλο.

Καλή όρεξη!


Πηγή: Νηστικό Αρκούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου