Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Μακαρίνα με κιμά


Υλικά
για 4 μερίδες:

- ½ κιλό κιμά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι και πιπέρι
- ½ κιλό μακαρίνα


Διαδικασία

Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό. Μπορεί να είναι "ζωγρό" ή "ξερό". Άμα είναι ξερό δε θέλει βράσιμο. Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο το ζυμαρικό για το τσιμπούσι. Αν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο όπως στη δική μας περίπτωση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον κιμά στη μακαρίνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πάει και με τυράκι.


Πηγή: Νηστικό αρκούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου