Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αλλαγές στα σχολικά βιβλία Ιστορίας θέλει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει να απαλειφθούν οι «προβληματικές» αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την αλλαγή των ελληνικών σχολικών βιβλίων Ιστορίας ώστε να απαλειφθούν οι «αρνητικές αναφορές» στο....



τουρκικό έθνος, αλλά και οι «προβληματικές» αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή αναμένεται να ζητήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού της εικόνας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από τις 11 Μαρτίου του 2010 που το κοινοβούλιο της Σουηδίας με μια δραματική ψηφοφορία ενέκρινε ψήφισμα για τη γενοκτονία των χριστιανικών λαών της οθωμανικής αυτοκρατορίας (Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων, Ασσυρίων) κανένα κόμμα της χώρας μας, δεν έχει χαιρετίσει την απόφαση. Ο πρόεδρος της βουλής ο κ. Πετσάλνικος όφειλε τουλάχιστον να κάνει μνεία του γεγονότος και να χαιρετίσει το ψήφισμα. Είναι ευθύνη του ελληνικού κοινοβουλίου γιατί αυτό ομόφωνα στις 24-2-1994 πρώτο καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Από τους 300 βουλευτές βρέθηκε μόνον ένας, που έκανε σε ομιλία του στη βουλή ευχαριστήρια αναφορά στο ιστορικό ψήφισμα του σουηδικού κοινοβουλίου. Είναι ο Αναστάσιος Καριπίδης βουλευτής Σερρών της ΝΔ. 

Γιατί αυτή η ένοχη σιωπή; Τι μας ετοιμάζουν; Σε ποιους δίνουν εξετάσεις; Οι Σουηδοί βουλευτές αδυνατούν να κατανοήσουν το λόγο...

Η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΟΕ) έχει καλέσει ως κεντρικούς ομιλητές  στην  πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (19 Μαΐου 7.30μμ) τον ελληνικής καταγωγής Σουηδό βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Παπαδόπουλο και την πρώην πρόεδρο του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας Ulla Hoffman. Στην Αθήνα την ίδια μέρα 6.30μμ στην πλατεία Συντάγματος η ΠΟΕ έχει καλέσει ως ομιλήτρια την κουρδικής καταγωγής βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας Gulen Avtzi, η οποία ψήφισε υπέρ, παρά την αντίθετη γραμμή του κυβερνητικού κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου