Τρίτη 6 Απριλίου 2010
Κόκορας με πλιγούρι και πασκιτάν
Υλικά
για 4 άτομα
- 1 κόκορας σε μερίδες
- 2 κούπες πλιγούρι
- 250 γρ. πασκιτάν
- 3 κούπες νεράκι
- φυσικό χυμό ενός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Τηγανίζουμε καλά τον κόκορα στο ελαιόλαδο και τον σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να βράσει για να απορροφήσει τα υγρά του. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά, τον περιχύνουμε με το λεμόνι. Εν τω μεταξύ πλένουμε και βράζουμε το πλιγούρι σε τρεις κούπες περίπου αλατισμένου νερού.
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί του. Διαλύουμε το πασκιτάν στο χλιαρό ζουμί.
Σερβίρουμε τον κόκορα με το πλιγούρι, τον περιχύνουμε με το ζουμί του και τέλος ρίχνουμε το διαλυμένο πασκιτάν.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου