Υλικά
για 4 άτομα
- 1 κιλό αλεύρι
- νερό
- λαδί
- μισό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι χοντρό
- και κόκκινο γλυκό πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά, σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό, όσο πάρει. Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε ζύμη, αλλά μικρά μικρά κομματάκια ζυμαριού. Για να γίνει αυτό, τα περνάμε από το κόσκινο. Τρίψε τρίψε το τρίμμα θα γίνει ποίημα. Αν δεν τρίβεται καλά το αφήνουμε να ξεραθεί και συνεχίζουμε αργότερα ή την άλλη μέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις βγάλει τις πρώτες μπουρμπουλήθρες βάζουμε το τρίμμα.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για να μην μαυρίσει.
Έπειτα βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στη σούπα και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
Το τρίμμα είναι μια νόστιμη, πηχτή, Ποντιακή σούπα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου