Τρίμμα τρίβραστο και χαβίτς σαραντάβραστο!
Υλικά
για 4 άτομα
- ½ κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
- χλιαρό νερό
- 150 γραμ. τυρί φέτα
- 150 γραμ. βούτυρο
- αλάτι
Διαδικασία
Οι Πόντιοι λένε: «τρίμμα τρίβραστο και χαβίτς σαραντάβραστο». Πολλοί το χαβίτς το λένε «κατσαμάκι» ή «πολέντα». Όπως και να το πεις είναι πολύ νόστιμο. Κάτι ξέρουν οι Πόντιοι…
Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, να μη κουστών, να μη σβολιάσει δηλαδή, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε στη φωτιά, μέχρι να χυλώσει. Έτσι το αφήνουμε στη φωτιά περίπου ½ ώρα με κλειστό καπάκι. Ανακατεύουμε πού και πού. Προσοχή, σκάει σαν ηφαίστειο.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιατάκι και πάνω του τρίβουμε το τυρί.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου